Saturday, 3 October 2020

Puhetta ruuasta

Olen tänään menossa Hotelli Kainuun Porttiin syömään ja ajattelin nauttia poronkäristystä, kun sitä saa niin harvoin. Hyvä ruoka edistää terveyttä ja on suositeltavaa syödä kotimaista ja mieluiten lähiruokaa. Suomi on ruuan aarreaitta ja Kajaanistakin saa esimerkiksi paikallisia tomaatteja talviaikaan jotka ovat extralaatuisia ja maukkaita. Minun uusi ruokarakkaus on tavallinen keräkaali, joka on ylivertainen salaatin raaka-aine. Me Suomalaiset saamme ruuasta liian vähän kuitua, joka on vatsan mikrobien ruokaa. Kaalissa on rusaasti hyvää kuitua 15%. Olen lakannut käyttämästä punaista lihaa ja nykyisin vain kala, sekä kana ja kalkkuna on OK. Tosin tänään maistan poroa ha ha.Ruokaan liittyy eettiset arvot ja mielestäni on syytä vähentää ja lopettaa aikaa myöten lihan käyttö, sillä loppujen lopuksi se on eläinrääkkäystä. Maidon olen korvannut kaurajuomalla joka on maitoa paljon vihreämpi vaihtoehto. Lisäksi se on kermaisan herkullista.

No comments: